Sport en BMI

Sport en BMI


De BMI, Body Mass Index, wordt berekend op basis van de grootte en het gewicht van de betreffende persoon. Zelfs als atleten niet in aanmerking komen voor deze berekening omwille van het gewicht van hun spieren houdt niets u tegen zelf redelijk sportief te zijn.

Sport is van essentieel belang om zich lekker in het vel voelen en in het hoofd.

De voordelen van sport

Sport in het algemeen is een belangrijke factor in het welzijn van een individu. Deze voordelen gelden zowel op fysiek als op mentaal vlak!

Elke sport heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Meer algemeen, regelmatig een fysieke activiteit beoefenen biedt u de mogelijkheid uw gewenste gewicht te handhaven, het gewicht waarbij u zich goed voelt. Dit biedt u ook de mogelijkheid obesitas te bestrijden. Sport beoefenen is bovendien uitstekend voor het hart en beschermt tegen bepaalde kankers. Kortom, uw fysieke conditie zal verbeteren naargelang uw fysieke conditie maar ook uw dagelijkse leven.

Het wordt ook gezegd dat sport de geest tot rust brengt. Het is effectief zo dat als men voor 16:00 uur aan sport doet, men beter zal slapen. Sport wordt ook aanbevolen ter bestrijding van stress, angstaanvallen en depressie. Sport beoefenen is een grote stap voorwaarts voor uw welzijn.

Sport om uw BMI te wijzigen

Kies een sport die graag beoefent: een collectieve sport, fitness, vechtsport, ... Dit zijn echter niet de enige opties.

Regelmatig aan sport doen betekent niet dat u verplicht bent zich naar een sportzaal te begeven of fitness lessen te volgen. U kunt sporten volgens uw eigen vermogen. Bijvoorbeeld, uw transportmiddel veranderen en de voorkeur geven aan actief wandelen of de fiets. Dertig minuten sport per dag volstaat om zichtbare resultaten te bereiken.

Het spreekt voor zich dat: sporten de spiermassa doet toenemen. Elk individu heeft een eigen basaal metabolisme. Dit stemt overeen met het aantal calorieën dat uw lichaam elke dag verbruikt zonder fysieke activiteit. U moet weten dat een meer gespierd lichaam meer calorieën verbrandt in ruststand dan een minder gespierd lichaam. Dit is een van de redenen waarom mannen sneller vermageren dan vrouwen.

In de wedstrijd met de kilo's, ongeacht of men wil bijkomen of verliezen, is sport uw beste methode. Aan u de keuze welke sport u het meest bevalt.