Keuken en BMI

Keuken en BMI


De zoektocht naar uw gezonde gewicht houdt vaak in dat u uw voeding zult moeten aanpassen. Zowel als u gewicht wenst bij te komen of te verliezen. Vaak bijgestaan door een specialist, zult u gezonder leren eten volgens de behoeften van uw lichaam.

Maar wat kunt u bereiden en wat kunt u zich toestaan?

Gewoonten in de keuken die u moet aannemen

Er bestaat misschien geen mirakel recept om gewicht te verliezen, er bestaat wel een aantal gewoonten die u kunt aannemen op uw bord en in uw keuken!

  • Meer fruit en groenten op uw bord! Het Federaal Voedings- en Gezondheidsplan (FVGP) heeft als doel de Franse bevolking ertoe aan te zetten 5 stukken fruit en groenten te eten per dag. Waarom? Omdat groenten en fruit veel voedingsvezels bevatten. Deze vezels geven u een verzadigd gevoel en dit zorgt ervoor dat u niet te veel eet. Deze vezels hebben ook een gunstig effect op de darmtransit.
  • Deel uw recepten in en geef ze een kleur! Uw bord indelen biedt u de mogelijkheid een onderscheid te maken tussen de verschillende voedingsgroepen. Dit helpt u ook uw porties te visualiseren en te beheren. Scheid uw aardappelen of pasta dus van de groenten en geef het vlees of de vis een speciale plaats. Kleurrijke schotels zijn een plezier voor het oog en de smaakpapillen.
  • Gebruik kruiden in uw recepten

    Deze gewoonten gelden voor de keuken maar ook aan tafel! Als u deze gewoonten dagelijks volgt, zult u gezonder eten en zult u uw porties onder controle kunnen houden!

Kook zelf

Ons devies: uzelf plezier doen op uw bord! Test zelf clorie-arme recepten. Ga aan het fornuis staan en ontdek hoe leuk het is uw eigen gerechten te bereiden.

Tijdsgebrek is vaak de reden waarom we niet gezond eten. Voorbereide schotels bevatten meer calorieën, vet en suiker dan de schotels die wij zelf bereiden. Amerikaanse wetenschappers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health hebben dit trouwens bewezen.

Wat echter belangrijker is, zelf koken betekent dat u precies weet wat u op uw bord krijgt. Als u toch onvoldoende tijd hebt om zelf te koken, raden we u aan de tijd te nemen de etiketten van de schotels die u koopt te lezen en ze te leren begrijpen.

Dit advies en deze tips in de keuken en op uw bord zijn van toepassing op iedereen. Zij zijn essentieel om u een gezonde voeding te garanderen.