De berekening van de BMI voor mannen

De berekening van de BMI voor mannen


Een BMI, ongeacht voor mannen of voor vrouwen, bevat dezelfde informatie en biedt dezelfde resultaten. Uw Body Mass Index bepaalt de lichaamsomvangsnorm waarin u zich bevindt..

Hoewel, het metabolisme is verschillend voor beide geslachten en een aantal specifieke eigenschappen moet worden gespecificeerd.

De BMI bij de man

Zelfs als de BMI-berekening en de resultaten identiek zijn, bestaat er een aantal externe factoren waar men rekening mee moet houden.

Op fysiek en genetisch vlak is het zo dat mannen meer spieren hebben. Dit betekent dat hun spiermassa meer energie verbruikt dan bij vrouwen. Het is effectief zo dat hoe meer spieren men heeft, hoe hoger ons basaal metabolisme (het energieverbruik in rust) zal zijn. Een niet actieve man zal dus meer energie verbruiken per dag dan een vrouw.

Mannen hebben bovendien minder zogenaamde "vetmassa" dan vrouwen maar meer "magere" massa. Hun lichaam bevat ook minder vetcellen. Om die reden kunnen zij sneller "vet smelten".

Gewichtstoename bij mannen

Aangezien mannen en vrouwen duidelijke verschillen vertonen op fysiek vlak verloopt de gewichtsvermindering of -toename anders naargelang het geslacht.

Mannen komen voornamelijk gewicht bij ter hoogte van het lichaam. De meest getroffen zones zijn de borst, de armen, de buik en de nek. Bovendien, aangezien mannen meer spiermassa hebben dan vrouwen, zet het vet zich neer op de spieren. Meer nauwkeuriger, het vet neemt de plaats in van de spieren.

Het onderscheid is niet noodzakelijk duidelijk en het resultaat van de BMI-berekening is dus niet absoluut. Aarzel niet een professional aan te spreken om uw Body Mass Index te interpreteren.