BMI - Dieet en gewichtsverlies

BMI - Dieet en gewichtsverlies


De berekening van uw BMI kan u er mogelijk toe aanzetten gewicht bij te komen of te verliezen. Hiervoor is het van essentieel belang beroep te doen op een gezondheidsprofessional. Wij leggen u uit waarom.

Vergeet de gezondheidsmagazines

Op dieet gaan is in zekere zin zich in het hol van de leeuw te begeven. Iedere persoon heeft een ander metabolisme en de diëten die u in de magazines kunt vinden, zijn niet noodzakelijk aangepast aan uw metabolisme.

Vandaar het belang een professional te raadplegen voor u een dieet begint. Enkel een gezondheidsprofessional kan u een dieet voorstellen dat aangepast is aan uw behoeften, maar ook aan uw levensstijl. Als een dieet wil slagen, moet het geïntegreerd worden in uw gewoonten. Een professional is beter in staat u te begeleiden in uw doelstellingen. U kunt bovendien genieten van een correcte opvolging.

In het kader van uw dieet kunt u gerust een aantal recepten voor gewichtsverlies of ideeën uitzoeken zodat u zich niet gefrustreerd voelt niet te kunnen eten waar u zin in hebt.

Gewichtsverlies gewoonten die u moet aannemen

Als een dieet niet altijd aangepast is, bestaat er een aantal gewoonten die u kunnen helpen uw lijn te bewaren en uw BMI te handhaven. Zoals:

  • Bewegen! Beoefen een fysieke activiteit. In een sportzaal, in teamverband of alleen, zoek een sport die u aanspoort te bewegen. Zelfs 30 minuten wandelen per dag helpt u resultaten te boeken!
  • Drink water! Minimum 1,5 liter water drinken per dag is uitstekend voor de stoelgang! Dit wordt nadrukkelijk aanbevolen. Water kan bovendien helpen om uw hongergevoel te verminderen voor u aanschuift aan tafel.
  • Gedaan met snoepen! Het is formeel verboden te knabbelen tussen de maaltijden. Als u honger hebt, wijst dit erop dat uw maaltijden niet aangepast zijn aan uw dagelijkse behoeften. Als u echter toch een hongerig gevoel hebt, kunt u kiezen voor fruit zoals een appel.
     

Samenvattend, als u veel kilo's wilt bijkomen of verliezen, moet u zich richten tot een professional. Als dit aantal kilo's niet bijzonder hoog is, kunt u proberen uw voeding te herzien. Is uw voeding aangepast aan uw behoeften? Eet u wanneer het hoort en de correcte hoeveelheden? Dit zijn vragen die u zich moet stellen. Als u twijfelt, staan de gezondheidsprofessionals voor u klaar!